Erasmus

Erasmus+ Sayfaları

May

Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi "Let's Imagine a Village for Everybody" adlı Erasmus+ projesi kapsamında Kuzey Makedonya, Romanya, İtalya ve Türkiye'den katılımcı okullarla birlikte Yunanistan'ın Drama kentine okul müdürümüz Murat SERT, İngilizce öğretmenlerimiz Melih KALAFAT, Nuri YILDIZ ve 4 öğrencimizle yaptığı hareketliliği başarıyla tamamladı. Hareketlilik kapsamında 5 gün süresince okul içerisinde ve okul dışında çeşitli etkinliklere katılan ekibimiz, kültürel etkinlikler çerçevesinde hem hayalimizdeki köy hayatının güzel örneklerini hem de tarihi ve doğal zenginlikleri yerinde görme şansı buldular.  Öğrencilerimiz okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi tanıttıkları sunumlarının yanısıra diğer ülke öğrencileriyle de etkileşimde bulunup farklı kültürleri tanıma fırsatı elde ettiler. Hareketliliğimizin ilk gününde Paranesti ilçesinde bir koyun çiftliği ve atalık tohumların ekildiği bir başka çiftliği gezen temsilcilerimiz organik tarım yöntemlerini ve geleneksel tohumların değerlendirilmesini yerinde görme fırsatı buldular. Ekibimiz okul dışı etkinlikleri dahilinde Selanik'te Ata'mızın doğduğu evi ziyaret edip Selanik Başkonsolosu Efe CEYLAN ile de sohbet imkanı buldu. Ayrıca Filip antik kenti, Drama arkeoloji müzesi ve Kavala şehrini ziyaret edip hem tarih bilgilerini hem de kültürel deneyimlerini zenginleştirdiler.

Nis

Erasmus +KA229 kapsamında yürüttüğümüz "Let's imagine a village for everybody " isimli projenin planlanan etkinliklerinden birisi daha hayata geçirildi.

25.04.2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte Gölcük Orman İşletme Şefliği tarafından sağlanan fıstık çamları okulumuz müdür yardımcısı iken genç yaşta aramızdan ayrılan Cemil Sarı'nın köyü olan Hasaneyn Köyünde dikildi.

Nis

Erasmus Projelerimiz (Let's Imagine a Village for Everybody) projesi kapsamında okulumuz  ikinci hareketliliğini 21-25 Mart tarihleri arasında Makedonya (Üsküp)  şehrine gerçekleştirdi.

Mrt

Erasmus+ "Herkes İçin Bir Köy Hayal Edelim" (Let's Imagine a Village for Everbody) projesi kapsamında Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak yurtdışı ortak okullarımızla (Yunanistan, Romanya, Kuzey Makedonya) birlikte Giresun Tirebolu Anadolu Lisesi'nin 5 gün boyunca misafiri olduk. Türk köy hayatına, gelenek ve göreneklerine, misafirperverliğine bir kez daha şahit olduk. Fotoğrafların da ötesinde çok fazla arkadaşlık ve dostluk kuruldu.

Teşekkürler Tirebolu Anadolu lisesi

Mart ayında Kuzey Makedonya'da yeniden buluşmak dileğiyle

Şbt

"Let's Imagine a Village for Everbody" isimli Erasmus+ projemizin ilk öğretmen ve öğrenci hareketliliği için Giresun'a uçuyoruz. Yerel ortağımız Tirebolu Anadolu Lisesi bizleri 5 gün boyunca ağırlayacak. Okulumuz Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi, Yunanistan, Romanya ve Kuzey Makedonya'dan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yüzyüze projemizin etkinliklerini gerçekleştirecektir. Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Nagihan SÜLEYMAN, İngilizce öğretmenleri Nuri YILDIZ ve Melih KALAFAT ile öğrencilerimiz okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi temsil edecekler. Proje hareketliliğimizi en faydalı şekilde gerçekleştirmeyi umuyoruz.

Kas

Çakabey Anadolu Lisesi olarak 2020 yılında başlayıp pandemi nedeniyle sadece çevrimiçi olarak projede yer alan diğer okullarla ortak faaliyetler yürüttüğümüz 'Herkes için bir köy hayal edelim' projesinin ilk uluslararası toplantısı 8-10 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kas

Türkiye'den Çakabey Anadolu Lisesinin ve Giresun Tirebolu Anadolu Lisesinin Ortağı Olduğu Projeye İtalya, Romanya, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'dan Okullar Katılıyor.