T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi

AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ PROGRAMI OKULLAR ARASI DEĞİŞİM ORTAKLIKLARI FAALİYETİ OLAN

Türkiye'den Çakabey Anadolu Lisesinin ve Giresun Tirebolu Anadolu Lisesinin Ortağı Olduğu Projeye İtalya, Romanya, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'dan Okullar Katılıyor.

Projenin Çakabey Anadolu Lisesindeki mimarları olan İngilizce öğretmenleri Melih KALAFAT ve Nuri YILDIZ, Biyoloji öğretmeni Nagihan SÜLEYMAN ile Bilişim Teknolojileriöğretmeni Ahmet DAMAR; projenin sağlıklı yürütülebilmesi için yoğun emek harcadılar.

Projenin ilk toplantısına proje ortağı ülkelerden 20 öğretmen ve 3 okul müdürü katıldı. 08/11/2021 Pazartesi günü saat 10.00'da yapılan toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım SEZER, İlçe Mili Eğitim Müdürü Caferi Tayyar MERT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ozan BAŞ, Vedat SEVER ve Abdulhalik KÖSE de katıldılar

Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi konferans salonunda oldukça sempatik bir havada gerçekleşen toplantıda Çakabey Anadolu Lisesi öğrencileri ülkemizi, ilimizi, ilçemizi ve okulumuzu tanıtan sunum yaparken heyetler ülkelerine ait yerel ve kültürel ürünlerden derledikleri hediyeleri protokole sundular.

Verilen aranın ardından heyetler proje ile ilgili planlama çalışmalarının yapmak üzere toplantı salonuna geçti. Buradaki çalışmalarını tamamlayan heyetler, saha çalışması için Nüzhetiye köyüne özgü bez bebeklerin tanıtımı için Gölcük Belediyesi Sanat Galerisine hareket etti. Bez bebeklerin yapım geleneğini sürdüren yöre kadınlarından bez bebeklerin yapım aşaması izlendi. Aşamaları Çakabey Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce olarak ortaklara tanıttı.

Belediye Başkanı Ali Yıldırım SEZER Sanat Galerisi'nde eğitimcileri karşılayarak Gölcük hakkında bilgi verdi ve hatıra olarak katılımcılara sanat galerisinde el emeğiyle geleneksel şekilde üretilen bez bebeklerden hediye etti. Heyet şehir turunun ardından ve akşam yemeğinde belediye başkanının davetlisi olarak Tarihi Yalı Evlerine hareket etti.

Ortaklarca projenin iki yıllık süresince yapılacak etkinliklerin planlanacağı toplantılar üç gün sürecek ve ardından katılımcılar 10 Kasım Çarşamba günü görev yerlerine dönecekler.

09-11-202109-11-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2021 - Güncelleme: 26.07.2023 16:25 - Görüntülenme: 280
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Erasmus,