T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi

E-Twinning

Nis

Projemiz 10 Türk ve 1 yabancı ortakla başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Projemizin kuruluş amacı, başta 11-17 yaş aralığındaki gençlerde "Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik" kavramının uygulanabilirliğinin bir refleks yani eğitim haline getirilmesidir. Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik evrensel boyutta tartışılan ve gündemde olan bir konudur. Geri dönüştürülebilir her ürün dünya ekosistemlerine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Geri dönüştürülebilir ürünler çeşitli süreçlerden geçerek tekrar kullanılabilir duruma gelmektedir. Projemize geri dönüştürülebilir ürünlerden nasıl bir ders materyali tasarlayabiliriz? ve Atıklar derslerimizi anlamamıza yardımcı olabilirler mi?  Sorularını sorarak başladık. Projemizde yapılan çalışmalar sırasıyla, öncelikli olarak öğrencilerimize "geri dönüşüm ve  sürdürülebilir"  kavramının anlaşılır olabilmesi sağlamak için bir seminer düzenledik. Bunun için projemizde yürütücü üye olarak yer alan Sayın Büşra HAS TOPAL' ın katkılar ile TURMEPA ( Deniz Temiz Derneği)  tarafından öğrencilerimize ve üyelerimize "Denizlerimizde sürdürülebilirlik" hakkında seminer verildi. 

Nis

About the project

The new generation no longer recognizes the village. So they don't know village life either. Whereas, was our past life like this? People lived together in the village, ploughed land, took care of animals, cared for farm, prepared winter food, and found peace by living in harmony with nature. There was also a neighbourship. People were concerned with each other's grief, joy, and troubles in the village. The neighbourship disappeared with the transition to city life. However, in the villages, people would visit each other. Sometimes they used to make village affairs a way of helping. In fact, we have lost many of our values by staying away from the villages. Our biggest motivation in the project is to raise young people's awareness towards  natural and village life, plants, animals and basic life skills. Moreover, these young people will know their neighbours and their surroundings and be aware of themselves and their cultural heritage.

Şbt

Proje Adı: "Geri Dönüşmeden Materyale."

Proje Hakkında:

Geri dönüşüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır ve bu uygulama var olan kaynakları korumayı amaçlamaktadır. Geri dönüştürülebilir her ürün dünya ekosistemine pozitif yönde etki eder. Bu projemizde geri dönüşüm kaynağı olan atık maddelerin, ders materyallerine dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.