Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi

Adres
TOPÇULAR MAH. 3135 SK. ÇAKABEY ANADOLU LISESI BLOK NO: 5 İÇ KAPI NO: 1 GÖLCÜK / KOCAELİ
Vizyon
Kendini ve çevresini tanıyan, çevresiyle dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurabilen, yaratıcı ve araştırıcı, geleceğini kendisi belirleyip yönlendirebilen mutlu ve özgür bireyler yetiştiren bir okul olmaktır.
Misyon
Toplum için yaratan ve üreten, yarattığı değerle ülkesini temsil edebilecek, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, cumhuriyetin ilkelerinden ödün vermeyen bireyler yetiştirmek için milli eğitimin temel esaslarına göre düzenlenmiş olan eğitim öğretim programlarını çevresel faktörler ve çağın gerekleri dikkate alınarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamaktır.
Başarılar
Okulumuz katıldığımız Sportif faaliyetler ve başarılarımız. Atletizm dalında Ford Otosan koşusunda Osman UYAR 3000 m genç erkekler Kategorisinde İlçe birincisi olmuştur. Basketbol dalında genç erkekler basketbol kategorisinde Kocaeli 6. sı olmuştur. Erkekler FUTSAL kategorisinde ilçe 3.’sü olmuştur. Aynı zamanda okulumuz tiyatro alanında “DELİ DUMRUL” adlı oyunla ilçe birincisi olarak okulumuzu ilde temsil etmiş ve en iyi uyarlama senaryo dalında ödüle layık görülmüştür. Bunun yanında öğrencilerimizin sergilemiş olduğu “İstanbul” konulu müzikli şiir dinletisi öğretmen öğrenci ve velilerimizin beğenisine sunulmuştur. Özellikle son sınıf öğrencilerimizin sınav motivasyonunu artırmak için tüm öğrencilerimizin katılımı ve canlı müzik eşliğinde okulumuz bahçesinde “BAHAR ŞENLİĞİ” düzenlenmiştir.
Ulaşım
Öğrenci ulaşımı yüksek oranda öğrenci servisleriyle gerçekleşmektedir.Gölcük merkezden Saraylı minibüsleriyle okulumuza ulaşım mümkünfür. Ayrıca İzmit yönünden gelenler için İzmit-Şirinköy hattında hizmet veren 710 Numaralı Belediye otobüsü okulumuzun yanından geçmektedir.711 712 şehir içi dolmuşları ilw Gölcük´ten ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi
Başiskele,Gölcük,Değirmedendere ve Karamürselden yönünden servislerimiz içinde bulunan yıldaki öğrenci oranına göre değişiklik göstermektedir.
Topçular Mah. 3135.sok No:5 Gölcük/KOCAELİ
Gölcük İlçe Merkezine 3 Km Kocaeli İzmit İl Merkezine 18 Km uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz 2015-2016 TEOG İlk Yerleştirmelerinde 356 taban, 432 tavan puan ile öğrenci almıştır.2017-2018 yılından itibaren mahalli yerleştirme sistemine göre öğrenci almaya başlamıştır
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl Anadolumuzun muhtelif güzel üniversitelerine yüksek oranlarda öğrencilerimiz yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerine yıllara göre %50 ila %73,5 lik öğrenci yerleştirme oranımız bulunmaktadır.
Futbol,Basketbol,Voleybol,Masa Tenisi,Badminton,Satranç vb.
Coodweek